De winter in beeld :

'De magische wintertijd in de feeërieke Ardennen...'

TOP10Ardennen.be voelde zich geïnspireerd tot het maken van een selectie van de mooiste regio's van de Ardennen in de wintertijd. Het Belgisch-Luxemburgse heuvellandschap is ronduit magisch als de ochtenddauw en eerste rijp over het landschap komt.
Wandelen langs de Semois, Ourthe of Lesse of door de uitgestrekte bossen. Nabij het meest Pittoreske dorpje Frahan, kleine stadje Durbuy of in Duitstalig België. Hieronder alvast wat inspiratie voor als je dit najaar of van de winter een keer struinen wil in de Ardennen.
De gratis wandelgids van het Waalse Toerismebureau, geeft je alle wandelmogelijkheden in de Wallonië.

En slurp van een dampende kom soep

Eén van de makkelijkste manieren om aan je dagelijkse portie groenten te komen, is ongetwijfeld met een lekkere kom dampende soep. Je voegt er zo veel groenten aan toe als je zelf wil en als je er zin in hebt, kun je er ook een maaltijdsoep van maken. Het allerbeste aan soep? Je maakt een grote ketel en kunt er vervolgens dagenlang van smullen. Ideaal, als je ‘t ons vraagt! Probeer zeker dit soepje van geroosterde wortel en venkel met gember eens.

De magische winter betovert onze dorpen en steden...

De Ardennen zijn met en zonder sneeuw prachtig om te wandelen in de winter. De enorme rust en uitgestrektheid geeft een heerlijke wandelsfeer. Ook zijn er speciale winterwandelroutes uitgezet.
In de Hoge Venen valt doorgaans de eerste Ardenner sneeuw en is een bekend langlaufgebied waar je in de winter uitstekend kunt wandelen. Een wintertocht door de ongerepte natuur is soms een conditionele uitdaging en laat je een onverwachte kant van het landschap zien. Naast de Hoge Venen zijn de omgeving van Bouillon (combinatie met wellness) het zuidelijker gelegen Rochehaut & Frahan met de prachtige Semoisvallei populaire winterwandelgebieden. Typisch voor de Ardennen is dat je in de taveernes en cafés kunt opwarmen en nagenieten.

Zo eet je makkelijk meer groenten en fruit in de winter

Verrassend lekker!

Land IDEE editie's ​​​​​​​

In deze editie :Samen aan tafel
Zo bak je een kerststol * Ultieme borrelhapjes * Stijlvolle decoraties * Wintertuin voor vogels en nog veel meer....

Over LandIdee :LandIdee staat boordevol tips en ideeën voor iedereen die wil genieten van het binnen-en buitenleven. Het magazine richt zich op de pure waarden van het leven met veel aandacht voor natuur, feelgood, cultureel erfgoed, tuinieren, koken, interieur en gezondheid. Liever een papieren abonnement?

Wie gaat wandelen in Wallonië, ontdekt dat 'Wandellonië' een wandelparadijsje is. In de Ardennen of de Hoge Venen en langs mooie rivieren als de Semois en de Ourthe ben je niet snel uitgelopen. ​​​​​​​
image-339222-0782a-681x1024-6512b.jpg
image-341064-huurhuis_ardennen_555-45c48.w640.jpg
"Dé website voor Vlamingen & Nederlanders" WEGWIJS te maken door 44 REGIO's in het HART van de Belgisch-Luxemburgse
ARDENNEN !

Welkom

​​​​​​​
image-341073-Facebook_post_-_Wandelevenementen_in_de_herfst-8f14e.w640.jpg

Velen zijn dolenthousiast als het op wandelen in de lente, zomer of herfst aankomt maar laten die wandelschoenen tijdens de winter wel wat meer aan de kant staan. De meest gehoorde ‘uitvlucht’ is dan “het slaat op mijn gewrichten”. Dat ontkennen wij zeker niet, maar met enkele van deze tips wandel je ook vlotjes de winter door. Want wist je dat je in de winter veel meer calorieën verbruikt? Dat je minder makkelijk ziek wordt als je veel buiten beweegt? Het klopt dat niet iedereen staat te springen voor een fikse wandeling door weer en wind, maar vaak heb je dan de natuur voor jou alleen. En bovendien kan je helemaal gratis genieten van die betoverend mooie winterlandschappen!​​​​​​​

image-328729-306088-55752352_104338367415114_8307605986244296704_o-9bf31.jpg
TOP10 Ardennen.be - PORTAALSITE 2019 ©
Ons aanbod is actueel geupdate en overzichtelijk onderverdeeld in "44 REGIO's" binnen de Provincie Belgisch-Luxemburg. Het bevat een selecte TOP 10 van verschillende categorieën & onderwerpen.
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing*
Enkele Tips :
  • Kleed je volgens het laagjessysteem : zorg voor een goede, warme, vocht afvoerende onderlaag. Dit kan zeker thermisch ondergoed zijn, zolang je er na een tijd stappen maar niet kleddernat van wordt. Daarboven kan je zorgen voor één of meerdere thermische lagen bv. fleece-trui gecombineerd met een t-shirt met lange mouwen. Daarboven komt dan de toplaag : de wind- en waterdichte jas. Wanneer je deze lagen respecteert zal je het nooit koud krijgen, heeft je lichaam ook geen kans om af te koelen en zal de kou dus ook niet kunnen doordringen tot op de gewrichten. Hou ook in gedachten dat hoofd, handen en voeten steeds warm moeten gehouden worden!
  • Zorg voor goed, (hoog) waterdicht wandelschoeisel! In de komende weken kan het alsmaar natter en natter gaan worden, met een paar goede wandelschoenen kan je dit makkelijk overbruggen. Bespaar hier niet op, het is het essentiële kledingstuk. Wanneer jouw voeten niet of slecht ondersteund worden, loop je het risico op blessures zoals hielspoor, enz… Laat je goed begeleiden in een speciaalzaak. Bekende merken zoals Merrell, Lowa, Meindl, Hanwag,.. laten je bijna nooit in de steek. Wanneer je nieuwe schoenen koopt, ga die pas passen in de namiddag. Koop nooit schoenen in de ochtend, want je voeten zetten nog uit in de loop van de dag!
  • Verzorg je wandelschoeisel : laat ze bv. na een fikse wandeling in de sneeuw of in natte gebieden nooit voor een vuur drogen. dat is vaak de doodsteek voor het waterdicht membraan en kan je schoenen dus ferm beschadigen. Met wat krantenpapier erin op een goed verluchte plaats zetten is de beste manier om ze te drogen. Geef ze op tijd en stond een stevige poetsbeurt en wrijf ze in met de nodige crème om het leer weer wat tot rust te laten komen.
  • Zorg dat je tredzeker bent wanneer je gaat stappen door de sneeuw of in ijzige condities. Wandelstokken kunnen hier goed van pas komen om de stabiliteit te garanderen. Plan je tocht en vertrek op tijd zodat je je niet hoeft te haasten.
  • Bovenal : Geniet! Neem de tijd om onderweg af en toe even te pauzeren en te genieten van het mooie, winterse landschap! Neem bv. af en toe wat foto’s, of rust even uit op een bankje. Genieten is de boodschap! Dat je nadien ergens binnen stapt om een warme kom soep of een lekker warme chocomelk, dat heb je meer dan dik verdiend!