Rochehaut
Dorp in België

Rochehaut is een dorp in de Belgische provincie Luxemburg en een deelgemeente van Bouillon, dat deel uitmaakt van het arrondissement Neufchâteau. De plaats ligt aan de Semois. Ten zuiden van het dorpscentrum ligt in de deelgemeente nog het pittoreske dorpje Frahan, op een meander aan deze rivier. 
image-316352-Rochehaut_map1-d3d94.png
Provincie: Luxemburg
De deelgemeente telt zo'n 304 inwoners, waarvan er een kleine 230 in Rochehaut zelf en ruim 74 in Frahan wonen.
"Ga op pad met de familie en ontdek de dieren van onze boerderijen en bossen aan boord van een toeristisch treintje." Dit dierenpark biedt een veertigtal diersoorten, waaronder herten, struisvogels, lama’s, bizons, rossige Ardense schapen, varkens in open lucht, witte Deense herten,… Het dorpje Rochehaut zit ook in de route van ongeveer een uur.
Het dierenpark "Entre Ferme et Forêt" bezit diverse dieren van de boerderij zoals limousins, bizons, trekpaarden, Ardense prairievarkens, ezels, geiten, schapen… en diersoorten die in onze bossen leven, zoals herten, reeën, everzwijnen,… Om zowel het park als het dorp te ontdekken neem je plaats in het toeristisch treintje met drie wagons. In de traditionele kleuren van de Auberge de la Ferme, en versierd met dierenfoto’s, rijdt het treintje traag zodat je naar hartenlust foto's kan nemen van het dorp en de dieren in het park. Het rondje van ongeveer een uur begint vanaf de Taverne de la Fermette waar je in mag stappen, of je nu gast bent bij de Auberge of niet. Vervolgens neemt hij je mee op ontdekking naar het dorp en het dierenpark.
Combineer ook eens een bezoek aan het dierenpark met een bezoek aan het agrimuseum
"La ferme de mon père".

L'AUBERGE DE LA FERME

L'Auberge de la Ferme: het zenuwcentrum van alle activiteiten:
receptie, salons, gastronomisch restaurant, keuken en drie zalen, wijnkelder, degustatiekelder en ... 

19 kamers waarvan 4 suites met badkamer en jacuzzi. Een lift bedient alle kamers. Opdat u zich iedere nacht bij ons kunt herbronnen!

L'AUBERGE DE LA FERMETTE, L'AUBERG'INN EN LA CHÈVRERIE

Deze 3 gebouwen in plaatselijke natuursteen liggen dicht bij de Auberge. Er zijn verschillende kamertypes (standaard, jacuzzi, terras ...) en ook 2 duplexen voor 4pers. (gezin/koppels) met aparte badkamer, jacuzzi voor twee en privéterras.

L'AUBERGE DU PALIS EN DES PLANTEURS

Op enkele honderden meters van de Auberge genieten de gasten van deze twee karaktergebouwen van evenveel comfort en rust als de Auberge en zijn bijgebouwen zelf, met bovendien een grote privéparking  (20 plaatsen) en een bloementuin aan de achterkant. Vijftien kamers met jacuzzi (sommige met terras) werden er met de allergrootste zorg ingericht.

LA P'TITE AUBERGE

La P'tite Auberge bevindt zich naast de Ardeense boetiek op de prachtig gerenoveerde Place Marie Howet. De 10 kamers in moderne stijl zijn perfect voorzien (minibar, Wi-Fi, bureau, salon,flat-screen-tv, tweepersoonsbed van 1,60m) badkamer in teak met jacuzzi en moderne douche. De kamers worden door onze gasten
zeer gewaardeerd en zijn dus erg in trek.

Attelage ardennais biedt ongewone en intieme wandelingen aan in de Ardense bossen.  Ontdek deze koetstochten met vrienden of familie! 
De vallei van de Semois is het perfecte kader voor koetstochten. De Ardennen ontvouwen zich op het ritme van een rustige wandeling langs kleine kronkelpaadjes, passages over de rivier en panoramische vergezichten

Attelage ardennais stelt voor

  • Wandeling 1 uur
Wandeling langs een park met verschillende soorten herten, bos, bezoek aan de boerderij van Limousines en het dorp Cornimont
Koets voor 10 à 15 personen
  • Wandelavontuur 1 uur De vallei van de Semois ontdekken, een riviertje oversteken en het dorp Frahan bezoeken.
Minimum 4 personen
  • Wandeling ½ uur
Bezoek aan het dorp en zijn uitkijkposten en wandeling langs het park met verschillende soorten herten. Koets voor 10 à 15 personen
  • Wandeling en initiatieweekend
Tijdens de weekends van maart tot juni, kan je je volledig uitleven in het rijk van koetsen en paarden. Gedurende 2 nachten en 3 dagen (van vrijdagnamiddag tot zondagnamiddag) leer je alles over de kunst van de spantechniek en dit onder leiding van een gebrevetteerde gids. Je krijgt zowel theorie als praktijk. Je ontdekt ook de streek met zijn musea en je degusteert heerlijke streekspecialiteiten.   
En weg zijn we… met de koets in Rochehaut-sur-semois !
image-377745-00000-A-omgeving-top10ardennen.be-45c48.jpg

Rochehaut is een zeer audenthiek historisch oud dorp die meer dan tweeduizend jaar onlosmakelijk verbonden is met Frahan.

De meander aan de voet van Rochehaut omsingelt het dorpje Frahan met zijn hotels, restaurants, kinderboerderij en oude tabakschuren.

Rochehaut geniet, door zijn uitzonderlijke ligging, van een schitterend uitzicht als een ‘balkon in het bos”. Gerenommeerde hotels hebben zich in het dorp gevestigd, rond de geklasseerde kerk. Twee expositieruimtes bieden de mogelijkheid aan schilders en beeldhouwers van alle horizonnen hun talent te tonen.

Geïsoleerd in haar vallei, ligt de vroegere heerlijkheid van Laviot, met vier campings langs de Semois, in een idyllisch rustige kader. Men bereikt Laviot door een leisteensite, Hour, waar zich ook nog een wad bevindt, een hotel en een molen.

Het bezoek van het dierenpark met de kleine toeristische trein en het ontdekkingscentrum van het landelijke leven zijn de onmisbare aanvulling van een verblijf in Rochehaut.

Het Gastronomisch Restaurant van

Auberge de La Ferme !


In het restaurant, gelegen aan de achterzijde van de oude familieboerderij die werd omgetoverd tot de Auberge, kunt u genieten van de culinaire knowhow van 'chef' Michel Boreux en van zijn team. En dat alles verfijnd geserveerd met de glimlach door het personeel onder het alziende oog van zijn echtgenote Patricia.

Hotel

Auberge de La Ferme 


De 5 verschillende categorieën van kamers :
1. Standaardkamers zonder Bubbelbad : Uitgerust met: tweepersoonsbed (1,60 m), televisie, volledig ingerichte badkamer met douche, toilet, telefoon en kluis.
2. Standaardkamers met Bubbelbad : Hetzelfde als 1, maar met een bubbelbad.
3. Kamers met Terras en Bubbelbad : Uitgerust met: tweepersoonsbed (1,80 m), televisie, volledig ingerichte badkamer met  bubbelbad, toilet, telefoon en kluis.
4. Superieure Kamers met Bubbelbad en zonder Terras : Uitgerust met: zithoek, groot raam, minibar, televisie, telefoon, kluis, badkamer met een massageligbad/bubbelbad, toilet en haardroger.
5. Superieure Kamers met Bubbelbaden Terras : Hetzelfde als 5, maar met een terras.
Balkon met zicht op de Semois

Zoals de naam aangeeft, ligt Rochehaut op een uitstekende rotspunt boven een lus van de Semois. De rivier heeft de vorm van een "hoefijzer" en omgeeft het geklasseerde dorpje Frahan met zijn oude lage huizen. De rijkdom aan natuurlijk erfgoed is er enorm. Attracties zoals een dierenpark en een agrimuseum zijn de moeite van een bezoekje waard.

Eén van de mooiste panorama's van het land Rochehaut dankt zijn naam aan de speciale ligging dat het dorp uitzicht geeft over één van de mooiste panorama's van het land. Gelegen aan het uiteinde van een plateau, op een rotsachtig voorgebergte, reikt de beboste helling tot de vlakte van Laviot. Rochehaut kijkt over twee valleien neer. In één vallei omgeeft een lus van de Semois het dorpje Frahan met haar kapel, huizen met leistenen daken en droogplaatsen voor tabak.

Een meervoudig aanbod
Rochehaut heeft veel te bieden. Als artiestendorp is het gekend om de tentoonstellingen van schilderijen, beeldhouwwerken, gravures en andere kunstambachten. Daarnaast is er het dierenpark "Entre Ferme & Forêt" of het landbouwmuseum "Agri-Musée". En niet te vergeten het ruime aanbod aan overnachtingsmogelijkheden zoals "l'Auberge de l'An 1600" en "L'Auberge de la Ferme". De 17e eeuwse kerk en het huis van schilderes Marie Howet zijn geklasseerd.

Wat betreft het uitzichtpunt
Frahan is onlosmakelijk verbonden met Rochehaut. Vanaf zijn balkon wordt dit dorp zo gewaardeerd, met zijn geklasseerd uitzonderlijk natuurlijk erfgoed, de beboste graten, de kerk van 1843 en meerdere typische huizen van de Semoisvallei uit de 17e eeuw. Zoals overal langs de Semois zijn het de uitzichtpunten die de aandacht trekken. Enkelen zijn minder bekend, alleen bereikbaar via wandelpaden, maar zeker de moeite waard, zoals die van "les Echelles", "des Corbeaux" en "les Crêtes de Frahan".

image-316353-Rochehaut_map12-c9f0f.png
Bouillon
image-306088-55752352_104338367415114_8307605986244296704_o.jpg
TOP10 Ardennen.be - PORTAALSITE 2019 ©
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing*