IN DE KIJKER ! 

Op deze pagina tonen wij U aparte en spéciale attracties en bezienswaardigheden, die tijdelijk EXTRA aandacht verdienen
​​​​​​​​​​​​​​

Waarom je juist in deze tijd van het jaar moet gaan fietsen

Het is kouder, er komt meer wind en de kans op regen neemt toe. Toch is het een prachtig seizoen om er lekker op uit te trekken met de fiets. We leggen uit waarom...

Of je nu houdt van bloeiende bloesems, zonovergoten duingebieden, paars kleurende heide of een kaal landschap met een laagje rijm: elk seizoen heeft zo z’n charmes voor de fietsliefhebber.

De natuur: prachtige kleuren en rustgevende geluiden

De eerste reden die we kunnen bedenken is natuurlijk de prachtige natuur. Het bos produceert weldra weer volop vruchten en zaden met de daarbij horende mooiste kleurschakeringen.

En de bossen zien er met de enorme diversiteit aan kleuren haast magisch uit. Tel daarbij de paddenstoelen – die in alle soorten en maten verschijnen, het geknisper van de gevallen blaadjes, de vogelgeluiden en het zonlicht tussen de bomen of over de velden op en het plaatje is compleet.

Prachtig seizoens weer

Het weer in de winter naar de lente is in de Belgische Ardennen vaak nog prima, met veel zonnige dagen. Ideaal om nog even een fietstochtje te maken.

Goed voor de gezondheid

We schreven al eerder over de gezondheidseffecten van fietsen. Die gelden natuurlijk ook nog in deze tijd van het jaar. Maar het is nog net even wat gezonder. Omdat er in dit seizoen toch vaak wat meer wind komt, zul je je iets meer moeten inspannen voor dezelfde fietstocht. Beter voor de conditie dus!

Het wordt rustiger op de weg

Naarmate het jaar vordert, zullen er minder mensen recreatief gaan fietsen. Dat betekent meer ruimte op de fietspaden voor jou. Zo wordt die fietstocht door de natuur, die sowieso al rustgevend is, nog ontspannener.

De mooiste routes

Daarbij komt natuurlijk nog dat de streek in de Belgische Ardennen prachtige routes heeft, die bij uitstek geschikt zijn om in deze tijd van het nieuwe jaar te fietsen.

image-placeholder.png

Wij hopen dat U zich 100%
kan herbronnen in het HART
van de Ardennen...​​​​​​​

Our Team

Door hun originaliteit 
of tijdelijke aanbieding 
of gewoon omdat ze
exclusiever of net dat
tikkeltje spécialer zijn 
dan de andere activiteiten 
of evenementen: 
​​​​​​​
image-307819-1._442326_Durbuy-PontSurLourthe_(c)WBT-BrunoD_Alimonte-8f14e.jpg
image-328612-305261-fb3a69d694fd8358055365e4f4041fff-d3d94.png
image-338500-17e3d562681fad1276f6ebe462347f4a-9bf31.jpg
image-338502-shutterstock_61354345-6512b.w640.jpg
image-338503-Nummer-2-gemaakt-door-Marij-Wagenaars-via-Facebook-aab32.jpg
image-338504-cursus-herfstfotografie-9bf31.jpg
image-338505-herfstfotografie-8853-700x467-16790.jpg
image-placeholder.png
image-338506-Herfst-shutterstock_161451260-9bf31.w640.jpg

Deze pagina's komen tot stand dankzij de verzameling boeken: 'S LANDS GLORIE, uitgegeven door de Maatschappij Historia N.V. Met de historische en letterkundige bijdrage van Professor J. Schoonjans en de prachtige illustraties van J.-L. Huens.

Kaart der departementen

Onder het Franse regime verdwenen de oude provincies der Nederlanden. Ons land werd in departementen verdeeld, net zoals Frankrijk. Er waren er negen. Brussel was slechts de hoofdplaats van het departement van de Dijle, Gent van de Schelde, Antwerpen van de Twee-Nethen, Luik van de Ourthe, Namen van Samber en Maas.


"de Grotten van Han"

Welkom op het Domein van de Grotten van Han ! 
Een pure wildlife en een mysterieuze onderaardse wereld... Laat je betoveren door de magische Grot van Han en ga op avontuur in het Wildpark. Een onvergetelijke beleving ! NIEUW* : Het 'Parcours Speleo' - Een leuke activiteit warbij je voor speleoloog speelt...

Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van één van de mooiste grotten van Europa. Ontdek de indrukwekkende zalen in een geheel nieuw licht en laat je betoveren door hun magie. Maak een onvergetelijke reis in de tijd en ontdek de enorme Koepelzaal en de Draperieënzaal met magische weerspiegelingen.

De Grot van Han, een uitzonderlijke constructie dankzij de schoonheid van de kalkafzettingen en de uitgestrektheid van de zalen, gevormd door de Lesse die haar volledig doorkruist, heeft sinds meer dan 250 jaar al bijna 30 miljoen bezoekers ontvangen. Ze is haar drie sterren in Michelins Groene Gids meer dan waard!

Eén van de grote uitdagingen van het Domein van de Grotten van Han was om de Grot in een nieuw daglicht te stellen dankzij de volledige vernieuwing van de verlichting met een milieuvriendelijker en beter doordacht alternatief.

In 2018 ontsluiert de Grot zich als nooit tevoren met een volledige nieuwe LED-verlichting. De natuurlijke kleur van de Grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar...

image-309944-Unknown-c51ce.png
De Semois loopt van oost naar west door de Ardennen en is een familievriendelijke, veilige rivier om te bevaren. Zelfs ouders met hele kleine kinderen (vanaf 2 jaar) zullen zich kostelijk amuseren.
De afdaling van de Semois in een kajak van Bouillon tot Poupehan of Frahan is zonder twijfel een van de mooiste afdalingen wat het landschap betreft.Je vaart onder de brug van Cordemois, langs het fort van Bouillon en de abdij van Cordemois. Je kan ook picknicken bij de Moulin du Rivage, aan de voet van het Graf van de Reus.
"Semois Kayaks"  KAJAKKEN op de Rivier de Semois ! 

Met Semois Kayaks kan je deze prachtige streek ontdekken op een afvaart in een kajak. Laat je over het water glijden, geniet ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei en bewonder de prachtige landschappen vanuit je kajak.

Onze een- of tweepersoonskajaks brengen je naar de meest pittoreske plaatsjes in de Ardennen waar je met de auto niet komt.

image-placeholder.png

Je vaart langs de Grande Prairie en ontdekt de hoogtes van Corbion-sur-Semois om aan te komen onder de brug van Poupehan-sur-Semois of bij de volgende halte bij de brug van het pittoreske dorpje FRAHAN ! 

"ESCAPE ROOM !" ​​​​​​​

De monniken gaan ervandoor !

Lukt het U om uit de cel te ontsnappen waar de wachters U hebben opgesloten ?
Verdiept in een middeleeuws XVIde eeuws decor, zal U een groep monniken incarneren dat verboden werd hun onderkomen te verlaten...
Om te ontsnappen zal U verschillende verborgen elementen moeten verzamelen en samen ontcijferen...    

Maar de tijd dringt en U hebt slechts 60 minuten voor de wachters terug komen en het feest voor goed bederven...

"Plopsa Coo", voorheen Télécoo, is een attractiepark dat gelegen is aan de Watervallen van Coo bij Coo in België.

Het hele domein is in handen van Plopsa / Studio 100. In het park bevinden zich verschillende attracties zoals een kabelbaan, de achtbaan "Coaster", een boomstamattractie ("Splash") en een wildpark, die alle geïntegreerd zijn in het Ardense landschap met uitzicht op de Amelvallei.​​​​​​​

Plopsa Coo omvat voorts Targnon Adventure - een bedrijf dat adventuretochten organiseert, CooKayak - een bedrijf dat kajaks verhuurt, en het Château de Targnon - een locatie voor feesten. Deze drie behoren ook tot de Plopsa-groep, maar liggen op een kleine afstand van het attractiepark.

Jaarlijks bezoeken 370.000 mensen het pretpark !

​​​​​​​Voordelen als abonnee :

Alle voordelen en voorwaarden voor abonnees vind je hier.

ORVAL"Abdijen & Brouwerijen" 

Wie van een lekker Belgisch biertje houdt is in de Ardennen op de juiste plek. De Ardennen kennen vele lokale brouwerij’tjes die geweldig lekkere bieren brouwen. Blond, bruin, dubbel of tripel er is er vast een bij die voor u prima smaakt.
Het leuke is dat deze brouwerijen vaak te bezoeken zijn. Men kan er een rondleiding krijgen, iets leren over het brouwproces en uiteraard het eindresultaat van al dit zorgvuldig brouwen proeven.
Bekende brouwerijen die men ook kan bezoeken zijn onder andere de Chouffe brouwerij in Achouffe en de Abdij de Orval waar men Orval brouwt. Een hapje eten in de bijbehorende brasserie is vaak ook zeer aan te bevelen... 

"Pairi Daiza"

Als belangrijkste toeristische attractie in België, neemt Pairi Daiza jullie mee op reis langs de vijf continenten
en laat jullie meer dan 7.000 dieren ontmoeten.

Pairi Daiza heeft een aangepast aanbod voor elke bezoeker !
Of u nu Pairi Daiza alleen, met uw gezin, met vrienden, in groep, met uw school ...

Pairi Daiza is een dierenpark in Cambron-Casteau, dat op 11 mei 1994 zijn deuren opende.

Pairi Daiza neemt deel aan 89 EEP's voor het behoud en de bescherming van bedreigde diersoorten...